Yeşim D.: Doğru suyu içip içmediğim konusunda kafam karıştı çünkü sizin beyanınız üreticininkinden farklı. O zamanlar 1. seviyeden başlayıp birkaç hafta sonra 2. seviyeye ve daha sonra 3. seviyeye geçeceğiniz söyleniyordu. 4. seviye sadece su pişirmek için kullanılmalıdır.
- Nereden başlayacağınız seçtiğiniz seviyeye daha az, zevkinize daha çok bağlıdır. Yetkili bir profesyonel, su iyonlaştırıcısını su akışı da dahil olmak üzere suyunuza uygun şekilde ayarlamadığı sürece seviye asla bir referans noktası değildir.
- Durumu daha iyi anlamanız için bir örnek vereyim: Aachen'deki cihazınızı 2 litre/dakika debi ile seviye 3'e ayarlarsanız, pH'ı 10 olan alkali aktif su çıkar. Aynısını Würzburg'da yaparsanız pH 8,5 olacaktır. Sonuç her zaman başlangıç suyuna, su akışına ve seçilen seviyeye bağlıdır.
- Bu nedenle bazı üreticiler tarafından kontrol düğmelerinin yanına eklenen tencere, bardak, hamur kasesi gibi semboller kesinlikle yanıltıcıdır. Çünkü yalnızca elde edilen gerçek pH değeri, suyun kullanım amacı hakkında bilgi verir. . Çoğu üretici Avrupa pazarını umursamadığından, Japonya ve Kore yumuşak su koşullarına göre hazırlanmış bu sinir bozucu görüntüler, müşteriler için tam bir baş belası ve aptallıktır.
- Su iyonlaştırıcısından gerçekten ne çıktığını bilmek için birlikte verilen gösterge damlaları mevcuttur ->pH ölçümü İlk montajdan sonra çok önemli bir gereç. Suyunuzun cihaza hangi seviyede ve hangi debide nasıl tepki vereceğini belirlemek için bunu kullanabilirsiniz.
- İçme suyunun elektrolizi için genellikle pH 8,5 ile 9,5 arasında bir değer önerilir. Kural olarak normal içme suyunun pH'ı yaklaşık 7,5'tir. PH'ı 8,5'e yükseltirseniz 10 kat daha baziktir (10 kat daha fazla OH iyonu), pH 9,5'te 100 kat daha baziktir.
- Bazen musluk suyunun pH'ı yalnızca 6,5 veya halihazırda 8,5'tir. Bu bazı bölgelerde mevcuttur ancak suyun iyonlaşmasından değil mineral bileşiminden kaynaklanmaktadır.
- Bu nedenle musluk suyunuzu damlalarla karşılaştırmak için daima aynı anda ölçmelisiniz. İnsanların yüzde 90'ı, daha önce içtikleri suyun 2 renk düzeyinin üzerinde içmeye başlarlarsa heyecanlanacak. %10'u daha hassastır ve başlangıçta sadece 1 renk seviyesi farkı içmeyi tercih eder. Başlangıçta, nereden başlayacağınıza zevk duyunuzun karar vermesine izin verin. Ancak pH'ı 9,5'un üzerinde olan aktif suları doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle içmeyin çünkü bu içme suyu olarak uygun değildir.
Yemek pişirme sorusu için lütfen —>Yemek Yapma anahtar kelimesi başlığını okuyun.
Karl Heinz Asenbaum'un kitabından alıntı: “Elektro-aktif su – Olağanüstü potansiyele sahip bir buluş. A'dan Z'ye su iyonlaştırıcıları"
Telif 2016 www.euromultimedia.de