Herbert F.: Çalışanlarım vergi dairemizdeki yeni su iyonlaştırıcısını birkaç haftadır kullanıyor. Ayrıca danışmanlık sırasında müşterilerimize kahve, çay ve meyve suyuna alternatif olarak bir sürahi su da sunuyorum. Cam sürahiler artık özellikle zeminde biriken süt rengi bir kaplamaya sahip. Bir çalışan bana bunun ne kadar mevduat olduğunu sordu. Satır aralarında suyun gerçekten reklamını yaptığım kadar sağlıklı olup olmadığı sorusunu duydum. Şirketteki bazı şüpheciler için bu, fabrikalarının iyi niyetli eylemi sorgulaması için bir motivasyon kaynağı. İlgili soruları yetkin bir şekilde cevaplamak istiyorum. Suyun saflığını iletmek için cam sürahiler nasıl temizlenmeli veya suyu çekici bir şekilde sunmak için daha uygun kaplar var mı?
Müşterilerinizin her birine kalsiyumun hayatımızdaki temel önemi hakkında bir seminer veremeyeceğiniz açıktır. Dolayısıyla suyun sunumuyla ilgili sorunuz ne yazık ki cevaplanması zor olsa da tamamen doğrudur.
Öncelikle kendi anlayışınız için: Beyazımsı birikintiler, kalsiyumun karbonik asitle oluşturduğu bileşiklerdir. Zararlı bir şey değil ama özellikle yararlı da değil. Bunlar meydana gelir gelmez alkali aktif su etkisini gösterir. -> Dinlenme zamanı aşılmış olup yenilenmesi gerekmektedir.
Örneğin su sürahilerinde açık bir şekilde saklandığında hava teması ne kadar fazla olursa, gevşeme süresi o kadar kısa olur çünkü havadaki karbondioksit karbonik asit olarak aktif suya çekilir ve kalsiyum karbonat olarak topaklanır.
Bu nedenle suyun ağzına kadar doldurulmuş ve hava geçirmez şekilde kapatılmış şişelerde sunulması kesinlikle tercih edilir. Mor cam en ucuz malzeme olarak kabul edilir, bunu mavi cam ve kahverengi cam takip eder. Bu şişeler dinlenme süresini en iyi şekilde uzatır.
Ayrıca, plastikleştirici içermeyen yeni bir plastik olan Tritan da bir seçenektir, ancak uygun şekilde temizlenmezse üzerindeki tortular çok belirgin hale gelir.
Kireçten arındırılmamış saklama kapları pişirme süresinin kısalmasına katkıda bulunur. ->Rahatlama zamanıÇünkü kalsiyum karbonat için kristalizasyon çekirdekleri sağlarlar. Alkali aktif su için yasak olan negatif redoks potansiyelini neredeyse metal bir şişe gibi dağıtırlar.
Bu nedenle her zaman tüm saklama kaplarının kirecini çözün.
Sürekli iyonlaştırıcıdan gelen asitli su genellikle biriken kireç tabakasını kaldıracak kadar asidik değildir. Biyolojik olarak güvenli sitrik asit içeren bir sıkma şişesi kullanmak ve sütlü birikintiler giderilinceye kadar şişeye bir fışkırtma yapmak en iyisidir.
Daha sonra musluk suyuyla kısa bir süre durulayın ve kabı yeniden doldurabilirsiniz. Maalesef bu biraz sinir bozucu ama başka yolu yok. Şişelemeden hemen sonra alkali aktif su içmek en iyisidir. Elbette ofisinizde bu mümkün değil.
Ayrıca bkz -> Kalsiyum
Karl Heinz Asenbaum'un kitabından alıntı: “Elektro-aktif su – Olağanüstü potansiyele sahip bir buluş. A’dan Z’ye su iyonlaştırıcıları”, www.euromultimedia.de