AQUACENTRUM / Haberler / Bebek sütü ve su seçimi | Karl Heinz Asenbaum'un araştırma sonuçları

Bebek sütü ve su seçimi | Karl Heinz Asenbaum'un araştırma sonuçları

Bebekler hangi suyu yemeli ve içmeli?

Bebeğiniz varsa veya bebek sahibi olmak istiyorsanız suyu düşünmelisiniz.

Günümüzde hemen hemen herkes emzirmenin en iyisinin anne ve çocuk sağlıklı olduğunda olduğu konusunda hemfikirdir. Hepimizin suya ihtiyacı var'ı tıklayın.

Bebek sütü ve su seçimi | Karl Heinz Asenbaum

% 90'ı su içeren süt formundaki bebek. Geri kalanı karbonhidratlar, yağlar, proteinler ve minerallerdir. Anne sütünün kıvamı her zaman aynı değildir. Annenin sağlığına ve beslenmesine göre belirlenir.

Bunun için bir DIN standardı yoktur. Bununla birlikte, anne sütü yerine geçen birçok üreticinin, iyi bir bebek sütünün bileşiminin nasıl olması gerektiği konusunda yüz yıldan fazla araştırma deneyimi vardır.

Bilirsiniz: bunu süt yapar – tıklayın. Diyorum ki: ama su da öyle! İster annenin kendisi içsin, ister bebek sütü hazırlamak için kullansın. Tıklamak. En iyi değerler, önce musluk suyunu filtreleyen ve ardından bir düğmeye basılarak karışım suyu için pH 10 civarında pH değerleri üretmek üzere diyafram elektrolizi kullanabilen bir su iyonlaştırıcıyla elde edilir. Bu, anne sütü yerine geçen ürünün doğal modele en yakın olduğu anlamına gelir.

Uzun ömürlü sütün artık geçmişte kaldığını düşünüyorum. Bir gün herkes sadece H2'li süt içecek. Çünkü su iyonlaştırıcı buzdolabındaki ineğe benzer. İlginiz için teşekkürler. Tıklamak. Modern su arıtma hakkında daha fazla bilgiyi yayınlarımda bulabilirsiniz. www.euromultimedia.de

Video katkısının sesli içeriği metin olarak

Bebeğiniz varsa veya bebek sahibi olmak istiyorsanız suyu düşünmelisiniz.

Günümüzde hemen hemen herkes emzirmenin en iyisinin anne ve çocuk sağlıklı olduğunda olduğu konusunda hemfikirdir. Hepimizin suya ihtiyacı var'ı tıklayın. % 90'ı su içeren süt formundaki bebek. Geri kalanı karbonhidratlar, yağlar, proteinler ve minerallerdir.

Anne sütünün kıvamı her zaman aynı değildir. Annenin sağlığına ve beslenmesine göre belirlenir. Bunun için bir DIN standardı yoktur. Bununla birlikte, anne sütü yerine geçen birçok üreticinin, iyi bir bebek sütünün bileşiminin nasıl olması gerektiği konusunda yüz yıldan fazla araştırma deneyimi vardır.

Çünkü şişedeki çözüm sadece bazen tıbbi açıdan popüler olmakla kalmıyor, aynı zamanda çok da popüler oluyor. Bazı tozlar bireysel durumlarda daha da sağlıklıdır. Biberonun ve emziğin malzemesi de rol oynar. Cam ve paslanmaz çelik kesinlikle plastik şişelere tercih edilir. Tıklamak. Ama en önemli şey içeriktir.

Bebek sütü tozu genellikle inek sütü tozundan, yani hacminin %90'ı yani suyu alınmış sütten yapılır. Elde edilen toz daha sonra sağlıklı anne sütünün bileşimine mümkün olduğunca yakın olacak şekilde mineraller, vitaminler, proteinler ve yağlarla zenginleştirilir. Klick

Her gün bildiğimiz doğal inek sütüne daha yakından bakarsak, yalnızca sıvılarda bulunan iki değeri ölçebiliriz: pH değeriyle ifade edilen asitlik. Tıklamak. Ve ORP değeri, oksidasyon-indirgeme potansiyeli. İdeal değerler olarak pH 7,4 ve ORP değerini eksi 56 milivolt olarak belirledim. Bu değerler taze insan anne sütü örneklerinden ölçülen en iyi değerlere karşılık gelmektedir. Örneklerden de görebileceğiniz gibi ineklerden elde edilen yüksek kaliteli organik süt ürünleri bu ideal değerlere UHT sütten daha yakındır. Çok yağı alınmış organik süt bile uzun ömürlü sütten daha iyidir. 5 saat boyunca açık bırakılan yağsız UHT süt en kötü performansı gösterir. Fark sıradan biri için küçük görünebilir, ancak 0,5 pH'ın azalması asidik iyonlarda 5 kat artışa karşılık gelir ve 18 milivolt daha az ORP, sütün elektron desteğinin iki katına çıkması anlamına gelir ki bu da gıda kimyası açısından bir avantaj olarak görülebilir.

Burada taze insan anne sütünün veya bilimdeki adıyla kadın sütünün bazı ölçüm örneklerini görebilirsiniz. Yani literatürde de belirtildiği gibi belirli bir dalgalanma aralığı vardır. Ancak sağlıklı anne sütünün pH değeri her zaman pH 7'nin üzerinde yani hafif alkalidir ve ORP değeri her zaman negatiftir. alan, yani antioksidan.

Birkaç yıl önce piyasada bulunan bebek sütü tozlarındaki elektrokimyasal ölçülen pH ve ORP değerlerini o dönemde mevcut olan tek bebek suyu olan Humana markasıyla talimatlara göre karıştırarak incelemeye ve sonucu belgelemeye başladım. Kullanılan Humana bebek suyunun pH değeri vardı 6,61 ve ORP + 325 mV olduğundan hafif asidik ve oldukça oksidatifti. Tıklamak. Sarı yapışkan notların üst kısmında pH değerini, altında ise artı işaretiyle birlikte milivolt cinsinden ORP değerini görebilirsiniz. Azalan ORP değerine göre kutuları sizin için soldan sağa doğru sıraladım. Aralık solda +66 mV'den en sağda +30 mV'ye çıktı. Yani ikame süt için, anne sütüyle ölçtüğüm en iyi değerde 86 ila 122 mV, en kötü okumada ise 32 ila 68 mV eksikti. Bu, doğal anne sütüne kıyasla karışık bebek sütü tozunun çok açık bir eksikliğini gösterdi. Karışık sütlerin hiçbirinin alkali pH değeri yoktu. Sonuç, ideal değer olan 0,76'ün altında 1,42 ila 7,4 pH idi.

Doğum hastanelerinde kullanılan önceden karıştırılmış anne sütü ikamesi de doğal anne sütüne yakın elektrokimyasal değerler göstermedi. Ev karışımlı ürünlerden bile daha uzaktı. Bu nedenle diğer su türlerini kullanarak değerleri iyileştirmeye çalıştım.

Bilinen maden suyu VOLVIC kullanıldığında bile, daha önce kullanılan özel bebek suyundan biraz daha iyi sonuç elde edildi.

Su barımdaki geniş durgun su koleksiyonundan en ekşi olanı seçtim. Tıklayın: pH değeri 5,32 olan Adelholzener ekstrasıydı. Süt tozu karışımının pH'ını 5,83'e düşürdü. Karışımın tadı kesinlikle iğrençti. Şirketin onurunu kurtarmak için şunu söylemek gerekir: Ayrıca pH'ı 6,87 olan daha bazik bir çeşit de vardır. Buna Adelholzener doğalı denir ve bebek süt tozunu karıştırmak için kesinlikle daha uygun olacaktır.

Test edilen tüm durgun maden suları arasında nispeten en iyi sonuç, daha yaygın olarak dağıtılmaktadır. St. Leonhard kaynağından sağlandı. Tıklamak. Sonuçta pH değeri bebek suyundan 0,26 pH daha yüksekti. ORP değeri 13 mV arttı. Ancak her iki değer de ideal değerin çok altında kaldı. Ortaya çıkan süt hala hafifti hafif alkali ve antioksidan anne sütünün aksine asidik ve oksidatiftir.

Şimdi Kore'den gelen basit bir su elektroliz cihazı kullanarak suyumuzdaki ORP'nin çok yüksek olması sorununu çözmeye çalışmak istiyoruz. Tıklamak. Bu cihaz suyla doldurulur ve dahili bir bataryadan gelen doğru akım 3 dakika boyunca içinden geçirilir, böylece oksijen ve hidrojen içinde çözülür. Elektrik enerjisi Bataryada hidrojen depolanıyor, böylece suyun ORP değeri düşüyor, bu da mevcut elektron sayısının artması anlamına geliyor.

Münih'ten elektrolizöre doldurulan musluk suyunun çözünmüş hidrojen içeriği 0 ppm idi. Tıklamak. 6 dakikalık elektrolizden sonra içerik 500 ppm'ye yükselir, bu da hidrojenin maksimum çözücülüğünün yaklaşık üçte birine karşılık gelir. Aynı zamanda pH değeri de 0,47 pH kadar hafif bir artış gösterdi. Tıklamak. ORP 258 mV düşerek -44 milivolta düştü, bu da elektron içeriğinde büyük bir artışa karşılık geliyor. Yani bu su antioksidandır ve azaltıcıdır. Tıklamak.

Bu su daha sonra talimatlara uygun olarak Bebevita bebek süt tozu ile karıştırıldı. Sonuç, daha önce test edilen tüm süt tozları ve suyun pH aralığında ideal değer olan 7,4'e en yakın olanıydı. ORP değeri de ideal değer olan -12 mV'nin yalnızca 56 milivolt altındaydı. Bu arada, her iki ideal değer de arteriyel kan değerlerine karşılık gelir. Anne sütünün, içindeki besinlerin ve suyun özellikle bebeğin organizması tarafından kolaylıkla emilebilmesini sağlayacak değerlere sahip olduğu varsayılmaktadır. Tıklayın En az 2 ppm çözünmüş hidrojen DH348 kaldı. Hidrojen içeriği hakkında sadece birkaç ölçüm bilinmektedir çünkü canlı organizmalarda ölçülmesi çok zordur. Ancak hidrojen insan vücudundaki enerjinin merkezi vericisidir. Fazlalığı deriden yayılır veya soluduğumuz havayla akciğerlerden dışarı atılır. Hidrojen eksikliği ise serbest radikallerin kontrolü ele geçirmesinden kaynaklanan oksidasyon süreçlerine yol açar.

Aynı musluk suyu artık bir diyafram elektrolizörü (su iyonlaştırıcısı) tarafından 3. seviyede arıtılıyor. Bu cihazlar, oksijen içeren ve anot suyunu boşaltır ve alkalin aktif su olarak adlandırılan saf, hidrojen açısından zengin ve alkalin katot suyunu sağlar. Bu, daha yüksek pH değerlerine de ulaşılabileceği anlamına gelir ve daha düşük bir ORP. Bu durumda cihazı, bir düğmeye basarak pH'ı 9,88 ve ORP'si -190 mV olan alkalin aktif su verecek şekilde ayarladım. İki bileşenin karıştırılmasıyla pH'lı bir bebek sütü oluşturuldu: 7,41. Arteriyel kanın pH'ına ve anne sütü tıklamasının ideal değerine karşılık geldi.

Aynı zamanda ORP 258 milivolt düşerek -93 mV'ye düştü. Örneğin C vitamini verilmesinden sonra kanın böyle bir değeri olur. Normalde -50 ila eksi 60 milivolt arasındadır. Anne sütü örneklerinde sadece -57 mV'a kadar değerler bulduk. Ancak daha düşük bir değer hiçbir şekilde bir dezavantaj olarak görülmemelidir çünkü arkasındaki ilave elektronlar, içecek dolaşıma emildiğinde destekleyici bir etki yaratabilir.

Click Başlangıç ​​suyunda 0 ppm olan hidrojen içeriği elektroliz yoluyla 802 ppm'e çıkarıldı. Nihai üründe 451 ppm kaldı. Bu aynı zamanda, resmi olarak suyun hidrojen bakımından zenginleştirilmesi ve hidrojen bakımından zengin su olarak adlandırılan suyun üretimi için satılmasına rağmen, yaklaşık 100 ppm daha az hidrojen sağlayan, gaz ayrımı olmayan küçük elektroliz cihazına göre bir avantaj olarak görülmelidir. Şu anda Japonya'da Amerika'da büyük bir patlama yaşanıyor.

Artık birisi, bebek sütü tozu için karışık suyu değil, karışık veya taze sütün kendisini hidrojen ve elektronlarla zenginleştirme fikrini ortaya çıkarabilir.

Süt çok fazla su içerdiğinden, ister basit bir elektroliz cihazıyla (tıkla) ister diyaframlı bir su iyonlaştırıcıyla yapın, doğal olarak ilginç sonuçlar üretir.

Buna 2 nedenden dolayı karşı çıkıyorum: Tıklayın. Bu cihazlar yalnızca suyun elektrolizi için tasarlanmıştır. Diğer sıvılarla doldurulması büyük teknik ve hijyenik sorunlara yol açabilir. İkinci neden ise daha da önemli: Elektroliz sırasında sütün sulu olmayan bileşenlerine ne olduğu bilinmiyor. Bu alan şimdilik araştırmacılara bırakılmalıdır.

Artık birisi, bebek sütü tozu için karışık suyu değil, karışık veya taze sütün kendisini hidrojen ve elektronlarla zenginleştirme fikrini ortaya çıkarabilir.

Süt çok fazla su içerdiğinden, ister basit bir elektroliz cihazıyla (tıkla) ister diyaframlı bir su iyonlaştırıcıyla yapın, doğal olarak ilginç sonuçlar üretir.

Buna 2 nedenden dolayı karşı çıkıyorum: Tıklayın. Bu cihazlar yalnızca suyun elektrolizi için tasarlanmıştır. Diğer sıvılarla doldurulması büyük teknik ve hijyenik sorunlara yol açabilir. İkinci neden ise daha da önemli: Elektroliz sırasında sütün sulu olmayan bileşenlerine ne olduğu bilinmiyor. Bu alan şimdilik araştırmacılara bırakılmalıdır.

Alkali aktif su ile sadece süt ikamesini değil, aynı zamanda emziren anne alkali aktif su içerse anne sütünün kendisini de geliştirebilir misiniz? Tıklamak. Ölçüm sonuçlarım bu yönde net bir eğilim gösteriyor. Tıklamak. Negatif ORP, 15 gün içinde yapılan bir denemede iki katından fazla arttı. Tıklamak. Ancak pH değeri aynı kaldı.

Bilirsiniz: bunu süt yapar – tıklayın. Diyorum ki: ama su da öyle! İster annenin kendisi içsin, ister bebek sütü hazırlamak için kullansın. Tıklamak. En iyi değerler, önce musluk suyunu filtreleyen ve ardından bir düğmeye basılarak karışım suyu için pH 10 civarında pH değerleri üretmek üzere diyafram elektrolizi kullanabilen bir su iyonlaştırıcıyla elde edilir. Bu, anne sütü yerine geçen ürünün doğal modele en yakın olduğu anlamına gelir.

Uzun ömürlü sütün artık geçmişte kaldığını düşünüyorum. Bir gün herkes sadece H2'li süt içecek. Çünkü su iyonlaştırıcı buzdolabındaki ineğe benzer. İlginiz için teşekkürler. Tıklamak. Modern su arıtma hakkında daha fazla bilgiye www.wasserfakten.com adresindeki yayınlarımdan ulaşabilirsiniz.

 
 
Ana Sayfa
Yapay zeka asistanı
Hesabım
İçeriğe atla